Restaurants serveren de hele maand Fair Trade-menu's

Restaurants serveren de hele maand Fair Trade-menu's

Restaurants serveren de hele maand Fair Trade-menu's

Print
De gemeenten Brecht, Wuustwezel, Kalmthout en Essen pakken uit met een nieuwe zet in hun Fair Trade-campagne. Er komt een nieuwe brochure en in oktober serveren horecazaken speciale Fair Trade-menu's met als naam 'Fairlicous'.
De gemeentebesturen hopen om met deze nieuwe acties biologische, eerlijke en duurzame producten dichter bij hun inwoners te brengen. "Fair Trade hoeft niet alleen te verwijzen naar het Zuiden of naar biologische producten maar ook naar voedingsmiddelen van eigen bodem. In onze eigen regio zijn er ook nog veel ontwikkelingsmogelijkheden. We hopen dat inwoners lokale producten nu meer zullen proeven zodat de onze eigen producten met deze actie ook een profijt kunnen doen", zeggen de burgemeesters.

Om de inwoners het gemakkelijk te maken, serveren in de hele regio 33 horecazaken in oktober speciale Fair Trade-menu's. U kan er dan naast de gewoonlijke gerechten kiezen voor een driegangenmenu vol eerlijke producten van eigen bodem. De lijst met alle deelnemende zaken vindt u terug op de websites van de deelnemende gemeentes.

Greet Wouters

Foto W&F

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio