Bakelants: "Halve peloton tegen de vlakte"

Bakelants: Halve peloton tegen de vlakte

Bakelants: "Halve peloton tegen de vlakte"

Print
Jan Bakelants had veel verwachtingen voor het WK in Firenze, maar door een val kwamen die niet uit. De Kempenaar blikt nog één keer terug in zijn column in uw krant.

Sinds ik vrijdag bekend kon maken dat mijn toekomst bij Omega Pharma-Quick-Step ligt, kon ik vrij van zorgen toeleven naar dit WK. Met de vaste wil er iets moois van te maken. Helaas besliste de realiteit daar anders over. Er moest nog drie uur gekoerst worden en toch zat mijn wedstrijd er al op.

Het gebeurde in de afdaling van de Fiesole. Voor mij kwam iemand ten val, ik raakte even mijn rem aan en ging zelf ook tegen de grond. Meters schoof ik verder, het leek wel of ik op een glijbaan zat.

Een vol uur moest ik koersen om opnieuw vooraan te geraken. Het was eigenlijk al een klein mirakel dat ik nog in de spits van de wedstrijd kwam. Ik heb nog heel even de kop gedaan, maar toen was ik eigenlijk al leeg.

Over de regen kan ik kort zijn: het was te gevaarlijk. Om de vijf botten zag ik iemand van den tarmac kruipen. Gebeurt dit op Wimbledon, dan leggen ze de partij stil. Maar wij blijven gewoon verder koersen. Ik denk dat het halve peloton tegen het asfalt is gegaan. Zelfs een acrobaat als Sagan is gevallen.

Ik denk dat dit de zwaarste wedstrijd is die ik ooit heb gereden. Rui Costa is een generatiegenoot. Voor sommigen een verrassing maar hij is het type renner dat zich onopvallend overal tussenwringt. Dat zal hem volgend jaar, met die trui, niet meer lukken. Maar hij is de verdiende wereldkampioen!

JAN

Foto Photo News

MEEST RECENT