Uitgewezen Afghaan was betrokken bij bloedvete in Iran

Uitgewezen Afghaan was betrokken bij bloedvete in Iran

Uitgewezen Afghaan was betrokken bij bloedvete in Iran

Print
Navid Sharifi (21, foto links) is op de vlucht voor een rechtszaak in Iran, nadat hij bij een bloedvete tussen Afghaanse families een man blijvend verwond heeft. Dat is de reden waarom staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld, foto rechts) weigert om de jonge loodgieter een verblijfsvergunning toe te kennen, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

De krant kon het dossier van de jongeman inkijken. Daaruit blijkt dat hij in 2008 vluchtte nadat hij bij een familievete een man levensgevaarlijk verwondde. Het slachtoffer verloor een nier en zit sindsdien in een rolstoel.

Het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen oordeelde dat "de aangehaalde vluchtmotieven geen enkel verband houden met de criteria van de Vluchtenlingenconventie".

Gelogen

Het Nieuwsblad haalt een bron dicht bij de asieldiensten aan, volgens dewelke de jongeman over zijn identiteit loog, zou hij wel nog in Afghanistan zijn geweest sinds zijn kleutertijd en heeft hij er ook familie bij wie hij terechtkan. De advocaat van Navid spreekt over "pure verdachtmakingen".

.

Nu in het nieuws