Drugsexperiment loopt fataal af voor 17-jarige uit Noorderwijk

Drugsexperiment loopt fataal af voor 17-jarige uit Noorderwijk

Drugsexperiment loopt fataal af voor 17-jarige uit Noorderwijk

Print
Herentals - Een weekendje in een vakantiepark in Blaimont, in de provincie Namen, is voor een 17-jarige student uit Noorderwijk fataal afgelopen. Hij stierf bij een uit de hand gelopen drugsexperiment. Drie meerderjarige vrienden zijn opgepakt voor verhoor.

Wat er afgelopen weekend dan precies is foutgelopen, blijft voorlopig een groot vraagteken. T. was met studiegenoten op weekend in Blaimont, deelgemeente van Hastière, in de provincie Namen. Ze huurden er een vakantiehuis in Parc les Etoiles. Ze zaten met vier vrienden in een huisje.

“Zaterdagavond, na het eten, werd er blijkbaar geëxperimenteerd met verboden middelen”, zo bevestigt de woordvoerder van het parket van Dinant. “Wat precies zal het toxicologisch onderzoek moeten uitwijzen. Op een gegeven moment moet het grondig foutgelopen zijn en verwittigde een van de vrienden de hulpdiensten. Toen die arriveerden, was de 17-jarige jongen buiten bewustzijn. Kort daarna is hij overleden. Ook zijn vrienden voelden zich niet goed. Maar voor hen is het gelukkig beter afgelopen”, klinkt het.

Geen kwaad opzet

Zijn drie vrienden zijn op last van de magistraat van wacht opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket van Dinant. Na verhoor konden ze beschikken. Ze zijn door familie opgehaald.

“Het is nog niet duidelijk of hen iets ten laste gelegd kan worden. De jongens waren heel erg aangedaan door wat er is gebeurd. Van kwaad opzet is duidelijk geen sprake”, klinkt het bij de politie van Haute-Meuse.

Het labo van de federale gerechtelijke politie kwam ter plaatse en nam de middelen in beslag voor verder onderzoek. Vandaag vindt normaal gezien een autopsie plaats op het lichaam. Daarna kan het vrijgegeven worden om te begraven.

HO, TG
Foto's: GVA (links: de 17-jarige T.P. / rechts: het vakantiedomein Parc les Etoilles)

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio