"Herboren" Dennis Praet kan rekenen op basisplaats tegen Olympiacos

Herboren Dennis Praet kan rekenen op basisplaats tegen Olympiacos

"Herboren" Dennis Praet kan rekenen op basisplaats tegen Olympiacos

Print
Anderlecht raakt niet verlost van de muizenissen. Tegen Lierse moesten de jongeren Praet en Tielemans opstaan om een dramatische eerste helft uit te wissen. Woensdag tegen Olympiacos moet het véél beter, wil paars-wit niet afgaan in de Champions League. Uitblinker Dennis Praet kan vermoedelijk rekenen op een basisplaats.

De vraag is met welk elftal Anderlecht woensdag het Griekse Olympiacos zal bekampen? Aleksandar Mitrovic is dan immers weer inzetbaar. Eén ding is zeker: Dennis Praet zal niet meer wijken na zijn tweede goede prestatie op rij.

“Ik ben ontzettend blij voor Dennis, want hij heeft veel kritiek gekregen, ook van mij”, zegt John van den Brom. “Ik denk dat die kritiek hem veranderd heeft maar dat was gewoon nodig want hij was niet goed bezig. Ik ben blij met zijn inbreng. Zoals de afstand die hij overbrugde bij zijn goal. Chapeau. Dennis heeft het heel goed opgepakt. Hij lijkt wel herboren. Voor de match tegen Olympiacos kan ik niet om hem heen. Ervaring speelt voor mij geen rol.”

Over Youri Tielemans die voor rust geen voet aan de grond kreeg maar na de pauze schitterde met enkele doelkansen: “Als je goed genoeg bent, ben je ook oud genoeg. Ik vind het knap dat hij veel risico in zijn spel heeft gelegd. Aan ons nog om de mindere puntjes er uit te krijgen.”

Over Cheikhou Kouyaté die zich al vroeg in de wind liet zetten door Tony Watt: “Zijn eerste helft was schrijnend. Normaal is hij onze rots in de branding, nu liet hij zich wegzetten. Hij schoof ook niet mee op, wat hij anders wel doet."

SBE
Foto: PN

MEER VOETBALNIEUWS