Juwelier pakt uit met sieraden uit de tijd van Red Star Line

Wie maar niet genoeg kan krijgen van het prachtige Red Star Line Museum op het Eilandje, kan sinds vorige week ook zalig wegdromen bij drie vitrines op de Mechelsesteenweg nummer 14.

jrosquin

Allerlei kleinoden die ooit dienst deden op de oceaanstomers van de Red Star Line, liggen hier tentoongesteld als een stilleven: porseleinen schaaltjes waar reizigers uit tweede klasse hun etensresten in achterlieten, een souvenirwaaier die de passagiers konden kopen of - in eerste klasse - gratis meekregen, een olieen azijnset in stevig glas voor op de ruwe zee, art-decoprentkaarten van de overtocht en de schepen, foto’s van bemanningsleden en passagiers, zelfs een briefkaart aan de uitbaters Van der Beck en Marsily.

Privécollecties

Oogverblindend zijn eveneens de juwelen hangertjes die rond de hals of de pols werden gedragen en die de vorm hebben van een reiskoffer, een anker - als symbool van de hoop op een nieuwe toekomst- of een briefomslag.

Alles wat tentoongesteld wordt, komt uit de privécollecties van Corine Perquin en Danny Braem. “Onze enige bedoeling was om iedereen gratis te laten meegenieten van de unieke sfeer die rond de Red Star Line hing”, vertelt Danny Braem, “een mix van verlangen en verdriet, van vertrekken en tegelijk achterlaten.

Het is die poëzie die mevrouw Perquin heeft proberen te vatten in deze drie etalages van ons pop-upwandelmuseum: je loopt er voorbij of kan ernaar kijken.”

Daniel Campaert Foto GVA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER