Diamant en zilver achter stadhuis

Diamant en zilver achter stadhuis

Diamant en zilver achter stadhuis

Print
Antwerpen - De collecties van het Zilvermuseum en - tijdelijk - het Diamantmuseum krijgen een onderkomen in het blok van de Gildekamersstraat en de Suikerrui. Voor het Diamantmuseum wordt op termijn een nieuwe locatie in de diamantwijk gezocht.

“De provincie is inderdaad van plan om de voormalige site van het Etnografisch Museum te kopen”, bevestigt Luk Lemmens (N-VA) namens de deputatie. “Het is de bedoeling om er de collectie van het Zilvermuseum in het Sterckshof in onder te brengen.”

“We bespreken met het stadsbestuur ook de mogelijkheid om er een belevingscentrum voor diamant te creëren, naar analogie met Amsterdam”, aldus Lemmens. “Zo kunnen de passagiers van de cruiseboten bij hun bezoek aan de Grote Markt ook genieten van de uitstraling van Antwerpen als diamantstad.”

STANDPUNT: 'Achter de glitter van het MAS en de Red Star Line'

Diamantpaviljoen

Sinds het Diamantmuseum op het Koningin Astridplein de deuren sloot voor de renovatie van de Elisabethzaal en de ontwikkeling van een nieuw congrescentrum, heeft Antwerpen enkel een bescheiden diamantpaviljoen bij het MAS. De directrice van het Diamantmuseum heeft ontslag genomen.

Toerisme Vlaanderen kijkt met een kritische blik naar de nieuwe ontwikkelingen. “Al meer dan een jaar hebben wij de touroperators nauwelijks iets te bieden op het gebied van diamant”, zegt administrateur-generaal Peter De Wilde. “Een diamantmuseum of -belevingscentrum hoort thuis in de diamantwijk”, vindt De Wilde. “Die wijk kan dat trouwens goed gebruiken. Ik hoop dat het belevingscentrum achter het stadhuis volwaardig wordt en geen onderdeel van een ander museum.”

Lex Moolenaar
Foto: WH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio