Eilandje even centrum van de wereld

Na een hele reeks vooropeningen en officiële ontvangsten, ging het Red Star Line Museum afgelopen weekend eindelijk open voor het grote publiek.

jatimmermans

Vooral zondag was het druk op het Eilandje, dat baadde in de herfstzon. Wie tussen twee voorstellingen van het Eilandfestival door even wilde bekomen of wie niet meer binnen raakte in het Red Star Line Museum, plofte gewoon neer in de reusachtige zitzakken voor de deur van het museum.

Tijdens het openingsweekend was het museum open tot half tien 's avonds. Om het vuurwerk te zien, zaterdagavond om 22u, was de uitkijktoren geen optie meer. En dus trokken de meeste mensen naar de kaaien, aan de twee kanten van de Kattendijksluis. Onder begeleiding van muziek van onder andere Irving Berlin, van Oost-Europese liederen en tot slot Empire State of Mind van Alicia Keys (Now you're in New York, These streets will make you feel brand new, Big lights will inspire you, Hear it for New York, New York, New York) werden kleurrijke vuurpijlen en bloemekés de lucht in geschoten vanaf de steiger aan Sint-Anneke op Linkeroever.

Eilandfestival

Tegelijk met openingsweekend van het Red Star Line Museum vond de eerste editie van het Eilandfestival plaats. Met als thema 'The Pursuit of Happiness (het streven naar geluk, red), sloot dat mooi aan bij de Red Star Line.

Verspreid over het hele Eilandje was er ook veel aandacht voor lekker eten en drinken. Van Red Star Line-burgers tot gefrituurde kibbeling, wijn uit echte glazen en bollekes natuurlijk. Het plein voor het museum, voor de gelegenheid omgedoopt tot Red Star Line plein, zat het hele weekend goed vol. Met een podium met verrassende muzikale optredens, barretjes met eten en drinken en niet te vergeten veel zon, hoefden de mensen niet veel verder te zoeken naar geluk.

Lees maandag meer in Gazet van Antwerpen

MAAIKE FLOOR

Foto Patrick De Roo

Vastgoed

Jobs in de regio