Tommorrowland

"Gemoedelijk sfeertje" op TomorrowWorld (album)

Print

Gemoedelijk sfeertje op TomorrowWorld (album)

Na het bier en de chocolade is er TomorrowWorld. Het Belgische festival dat de afgelopen drie dagen de heuvels van Chattahochee in de buurt van het Amerikaanse Atlanta bezette, heeft ons land op de kaart gezet. En hoe. “We looooove Belgium”, klinkt het massaal. Of om het op z’n Astrid Bryans te zeggen: iedereen vindt ons nieuwste exportproduct amazing.

TomorrowWorld is een spin-off van Tomorrowland, dat jaarlijks plaatsvindt in Boom. Hoewel de zeer uitgestrekte festivalweide met 50.000 zielen per dag verre van gevuld was, schoot de eerste TomorrowWorld-editie keihard raak. Zaterdag werd een van de vele TomorrowWorld-podia uitsluitend bevolkt door Belgische artiesten. Voor 'The Belgian Stage' verzamelde naar verluidt een grote groep Belgen, die een hoop vlaggen meegebracht hadden. Er reisden zowat 3.000 Belgen naar de Verenigde Staten voor het festival.

De organisatoren zijn zeer tevreden. "Het is fantastisch weer en er heerst een erg gemoedelijke sfeer", zegt Wilmsen. Er waren weinig incidenten, al plaatste de organisatie wel extra waterfonteinen omdat het erg warm is op het terrein. Voorts valt het op dat de Amerikanen zeer gedisciplineerd zijn. "Er liggen amper bekertjes op de grond, het terrein blijft bijna kraaknet."

Tachtig procent van de 140.000 verkochte kaarten ging naar Amerikanen en Canadezen. Zaterdag kon het festival alle 50.000 beschikbare kaartjes aan de man brengen, maar vrijdag en zondag waren er nog duizenden tickets over. Maar dat weegt niet op het enthousiasme van de organisatie, die naar eigen zeggen de interesse wekte van veel Amerikaanse media.

De organisatie gaf dan ook te kennen dat TomorrowWorld ook de volgende twee jaar in Atlanta zal plaatsvinden. En wellicht nog langer. Het contract wordt om de drie jaar herbekeken. Maar de internationale expansie gaat verder. Uit verschillende bronnen dichtbij de organisatie weten we dat twee landen (snel) zullen volgen: Brazilië en Zuid-Afrika.

Lees het volledige verslag van onze partyreporters in Atlanta vandaag in uw krant.

HDB, StLa, Belga, Foto's Belga