Raman roerganger van Kortrijk tegen Waasland-Beveren

Print

Raman roerganger van Kortrijk tegen Waasland-Beveren

Kortrijk - Waasland-Beveren 2-1

Nog altijd geen eerste zege voor Glen De Boeck, zelfs geen punt meegebracht uit Kortrijk dat aan een voortreffelijke eerste helft voldoende had om nog maar eens thuis te winnen.

Een kwartier had Ivan Santini nodig om zijn zevende doelpunt van het seizoen te scoren. Die kwam er vrij gemakkelijk, want toen hij de achterwaartse tik van Raman in de draai eerder zwak inschoot, liet Coosemans die onder zijn armen doorglippen. Twee minuten eerder had Kortrijk al kunnen scoren toen Raman op hoge snelheid Bojovic voorbij liep en in de strafschopzone met een trap tegen het been onderuit werd gehaald. Strafschop en rood? Niets, oordeelde Peter Vervecken.

Kortrijk was fel gestart met een ren van Santini die sneller bij de bal was dan Coosemans, maar Capon trapte naast de teruggelegde bal. Later dreigde Coulibaly twee keer op hoge ballen, maar toch stond het vier minuten na de openingsgoal gelijk. Veselinovic won het duel van De Mets en ging vaardig rond Tomasevic om dan met een overhoeks schot beheerst te scoren tegen zijn ex-club. Eerder had Keet ook al een kattensprong moeten maken om een ingekopte open kans van Oumarou te redden.

KVK, thuis altijd weer beter dan uit, bleef scherp uithalen. Oussalah kwam op snelheid de zestien ingelopen, kreeg een fraai hakje mee van Santini en vlamde dan tegen de dichtste paal. Coulibaly deed het hem op slag van rusten na over rechts, weggestuurd door Capon, maar hij mikte centimeters naast de eerste paal binnen. Een uitstekende eerste helft van beide teams werd ingewisseld voor een tweede met veel meer felheid en veel minder kwaliteit. Waasland-Beveren haalde strijdend de bovenhand. Een kwartier voor tijd bracht Vanhaezebrouck met Ragolle een extra defensieve middenvelder in voor Coulibaly om het evenwicht te herstellen. Beide teams haalden intussen amper kansen: Raman die een applausvervanging kreeg, kwam net niet bij een lage laterale voorzet van Oussalah, aan de overkant knalde Veselinovic voorlangs. In de slotfase leek de pas ingevallen Demjan een zesde Waaslands gelijkspel te versieren, maar zijn vliegende kopbal ging pal in de handen van Darren Keet.

KV Kortrijk: Keet, Heylen, Reynaud, Tomasevic, Capon, Pavlovic, De Mets, Oussalah, Coulibaly (77' Ragolle), Santini, Raman (91' Mahau).

Waasland-Beveren: Coosemans, Vermeulen, Bojovic, Sibum, Blondelle (71' Cale, 89' Lebbihi), Maric, Godemèche, Trickovski (83' Demjan), Henkens, Veselinovic, Oumerou.
Doelpunten: 18' Santini 1-0, 22' Veselinovic 1-1, 45' Coulibaly 2-1.
Gele kaarten: Sibum, Maric, Godemèche.
Scheidsrechter: Peter Vervecken.
Toeschouwers: 6.669.

EDSO

Foto's: Belga

Meer voetbalnieuws