Club Brugge wint in Bergen, eerste competitiezege voor Oostende

Club Brugge wint in Bergen, eerste competitiezege voor Oostende

Club Brugge wint in Bergen, eerste competitiezege voor Oostende

Print
Op de negende speeldag in de eerste klasse heeft Club Brugge zaterdag met het kleinste verschil gewonnen in Bergen. Lestienne maakte na 3 minuten al de enige treffer van de partij. Deze zege brengt Club voorlopig op één punt van leider Standard.

In de andere wedstrijden op zaterdag pakte AA Gent een punt bij OH Leuven (1-1), wonnen Oostende en Racing Genk met 1-0 van respectievelijk Charleroi en KV Mechelen en ging Waasland-Beveren in Kortrijk verliezen met 2-1.

Eerder op de avond won Zulte Waregem met 2-4 bij Lokeren. Zondag staan nog Anderlecht-Lierse en Cercle Brugge-Standard op het programma.

Bekijk het klassement in de eerste klasse Zulte Waregem haalt uit in Lokeren

Racing Genk - KV Mechelen 1-0

Genk had niet veel overschot tegen KV Mechelen. Het was ex-Mechelaar Julien Gorius die vlak na rust de enige goal van de wedstrijd maakte. De Fransman kreeg de bal net buiten de zestien en trof met een lage schuiver raak.

KV Kortrijk - Waasland-Beveren 2-1

Waasland-Beveren blijft onderin het klassement steken na een nederlaag bij KV Kortrijk. Santini bracht de thuisploeg na 19 minuten op voorsprong waarna Veselinovic voor de Waaslanders meteen gelijkmaakte. Nog voor de rust maakte Coulibaly de winning goal voor de West-Vlamingen.

Oostende - Charleroi 1-0

Oostende boekte zaterdag de eerste competitiezege van het seizoen. Thuis tegen Charleroi kwam de kustploeg al na 12 minuten op voorsprong via Van Imschoot. Daarna vielen er geen doelpunten meer.

Bergen - Club Brugge 0-1

Club Brugge heeft nog steeds niet verloren in de competitie, maar opnieuw was het spel niet goed. Ex-Clubtrainer Juan Carlos Garrido pakte punten, maar zag zijn ploeg nooit sprankelend voetbal op de mat brengen. Het kostte zijn kop, maar voorlopig komt opvolger Michel Preud'homme ook niet verder dan puntenwinst zonder goed voetbal.

Afgelopen woensdag in de beker tegen derdeklasser Oudenaarde was het spel niet goed en drie dagen later tegen Bergen zagen we amper verbetering. Club liet wel enkele kansen noteren, maar het voetbal was niet geweldig. Ja, Preud'homme is nog maar een week in Brugge en heeft dus tijd nodig, maar van een titelkandidaat mogen we toch iets meer spektakel verwachten tegen de rode lantaarn, die overigens zelf op geen enkel moment aanspraak kon maken op een doelpunt. Want als Michel Preud'homme nog werk heeft, geldt dat voor Cedomir Janevski nog veel meer. De Macedoniër werd vrijdag aangesteld bij Bergen, maar wat hij gisteren zag, zal hem toch verontrusten. Bergen kon de verdediging van Club nooit verontrusten.

Michel Preud'homme bracht dezelfde elf aan de aftrap als Phillipe Clement vorige week tegen Anderlecht. Hij vertrouwde op het beproefde recept dat zijn ploeg een week geleden een historische 4-0 tegen de aartsrivaal opleverde. Bij Bergen vier nieuwe namen in de elf: Dussenne, Chatelle, Van Gijseghem en De Belder. Kersvers trainer Cedomir Janevski zat nog niet op de bank, maar had toch al heel wat puzzelwerk. Drie spelers waren geschorst - Monteyne, Beleck en Soumah - en drie anderen geblesseerd - Lorenzi, Le Postellec en Ntambwe.

Club Brugge beleefde een droomstart. Al in de tweede minuut zat blauw-zwart op rozen na een doelpunt van Maxime Lestienne, al zijn vierde treffer van het seizoen. Het voorbereidende werk was van Sobota, de assist van Vadis Odjidja. Preud'homme kon het schouwspel meteen een stuk geruster aankijken. De snelle voorsprong kwam de wedstrijd echter niet ten goede. In de eerste helft bleef de spektakelwaarde ver beneden peil. Club speelde geen noemenswaardige kansen meer bij elkaar. Werner moest alleen redding brengen op een prachtig afstandsschot van Lestienne. Verder zagen we alleen wat flitsen van het talent van Sobota en Lestienne. Blauw-zwart maakte weinig aanstalten om de wedstrijd naar een hoger niveau te tillen. En Bergen, dat kon de blauw-zwarte defensie amper op de proef stellen. Slechts één keer moest Mathew Ryan voor rust ingrijpen op een kopbal van De Belder.

Na rust kwam er weinig verandering in het spelbeeld. Club Brugge verdedigde erg volwassen de 0-1 voorsprong en Bergen kon amper tegenprikken. Club kreeg via twee keer De Sutter en Odjidja nog enkele kansen om de score uit te diepen, maar Bergen-doelman Werner speelde een sterke wedstrijd. In het slot kreeg Bergen toch nog een paar kansen, onder meer voor Jarju, maar vergeefs.

GeGy

OH Leuven - AA Gent

Na 33 minuten in OH Leuven-AA Gent zorgde Maréval voor de 0-1, nog eens 33 minuten later zette Ruytinx de 1-1 eindstand op de borden, een score waar beide ploegen weinig mee opschieten.

hier.

Foto Belga

Meer voetbalnieuws