KV Mechelen en Waasland-Beveren verliezen

KV Mechelen en Waasland-Beveren verliezen

KV Mechelen en Waasland-Beveren verliezen

Print
Op de negende speeldag in de eerste klasse heeft KV Mechelen op bezoek bij Racing Genk verloren met 1-0. In de allerlaatste minuut haalde Mads Junker met een machtige kopbal uit. Een sublieme reflex van Laszlo Koteles zorgde ervoor dat Genk opnieuw geen pijnlijk puntenverlies moest toestaan. Genk klimt naar een voorlopige vierde plaats in het klassement. KVM blijft steken op plaats 11.

In de andere wedstrijden op zaterdag ging Club Brugge met het kleinste verschil winnen in Bergen (0-1) wat Club voorlopig op één punt brengt van leider Standard en won Oostende met 1-0 van Charleroi. OH Leuven speelde thuis 1-1 gelijk tegen AA Gent en KV Kortrijk hield de drie punten thuis tegen Waasland-Beveren (2-1).

Eerder op de avond won Zulte Waregem met 2-4 bij Lokeren. Zondag staan nog Anderlecht-Lierse en Cercle Brugge-Standard op het programma.

Lees ook Club Brugge wint in Bergen, eerste competitiezege voor Oostende
En Kortrijk - Waasland-Beveren 2-1

De Witte

Bij afwezigheid van de geblesseerde Pélé Mboyo opteerde Mario Been dit keer voor Kim Ojo als diepste spits. Bij KV Mechelen geraakte Seth De Witte,die sukkelt met een rugblessure in extremis toch opgeknapt.

Racing Genk wilde een slapsticksenario à la Tubeke absoluut vermijden en zette onmiddellijk druk. Het bleek echter geen sinecure om een opening te vinden in het Mechelse blok. Veel doelpogingen konden in de eerste helft dan ook niet ingeschreven worden. Jelle Vossen kon spitsbroeder Ojo het werk zetten, maar de Nigeriaan schoot over.Aanvallend maakte KV Mechelen voor rust weinig tot niets klaar.

Khaleem Hyland, die zich in een stevig duel met Boubacar Diabang aan de voet blesseerde, werd aan de rust vervangen door Bennard Kumordzi. De tweede helft was nauwelijks op gang gefloten toen Genk de partij kon openbreken. Het had daarbij enige assistie nodig van de bezoekers. Diabang ontzette slordig, Mads Junker gleed uit en Julien Gorius was er als de kippen bij om die blunder af te straffen met een schot, 1-0.

Mechelen begon de oversteek te maken richting Koteles. Aan het uur bokste Mats Rits de eerste KV-kans in elkaar, maar de kopbal van De Witte raakte de staak net niet.Genk bleef aan de overzijde de geruststellende tweede goal nastreven. Vossen zat er na een actie van Limbombé dicht bij. Trajkowski zorgde ook nog voor enige ongerustheid in de Genkse defensie, maar eindelijk kon Genk dank zij een sublieme Koteles achteraan de nul houden.

EDG

RC GENK: Koteles, Anele, Koulibaly, Kara, Tshimanga, Buffel, Hyland(46' Kumordzi), Gorius, Camus(79' De Ceulaer), Ojo(61' Limbombé), Vossen.
KV MECHELEN: Biebauw, Vandam, Biset, Bateau, Ghomsi, Cordaro, Rits(78' Enevoldsen), De Witte, Diabang(76' Trajkovski), Junker(90' Prodell), Mokulu.
Doelpunt: 50' Gorius 1-0
Gele kaart: De Witte (trekfout)
Scheidsrechter: Joeri Van de Velde
Toeschouwers: 22.371

Foto Photo News

Meer voetbalnieuws