Staking bij Valéron achter de rug na akkoord met directie

Staking bij Valéron achter de rug na akkoord met directie

Staking bij Valéron achter de rug na akkoord met directie

Print
Essen - Bij het plasticfoliebedrijf Valéron in Essen gaan de werknemers maandag opnieuw aan de slag, na een stakingsactie van een week. Dat zegt vakbondssecretaris Inge Paeshuys (ACV) zaterdag. In de nacht van vrijdag op zaterdag is er immers een akkoord bereikt met de directie, zowel over de bestaande problemen op de werkvloer als over de cao.

De staking brak vorige week vrijdagavond spontaan uit bij de arbeiders van het bedrijf, nadat de cao-besprekingen met de directie waren afgesprongen. Er zou bovendien sprake zijn van een moeilijke omgang van de directie met het personeel. "Voor die frustraties op de werkvloer ligt er nu een concreet plan van aanpak op korte en middellange termijn op tafel, dat door 60 procent van de mensen aanvaard is", legt Paeshuys uit. "Er zijn dus zeker nog werkpunten, maar de staking kan intussen wel beëindigd worden."

Ook over de cao is er een akkoord bereikt met de directie, waarbij volgens Paeshuys "tegemoetgekomen is aan een aantal verwachtingen van het personeel, binnen het wettelijke kader". Bij Valéron in Essen werken zowat negentig mensen. Het bedrijf produceert plastic folie voor toepassingen in de bouw, verpakkingen en bedrukkingsmarkten.

Belga

Foto Margo Tilborghs

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio