Antwerpen verheugd over terugkeer Benelux-treinen

Antwerpen verheugd over terugkeer Benelux-treinen

Antwerpen verheugd over terugkeer Benelux-treinen

Print
Antwerps schepen van middenstand Koen Kennis (N-VA) reageert bijzonder tevreden op het vanaf eind 2014 dagelijks inleggen van zestien IC-treinen tussen Brussel en Amsterdam, na het akkoord daarover tussen de Belgische en Nederlandse spoorwegen van vrijdagavond.

Volgens Kennis komt het versterkte treinaanbod, dat ook Antwerpen aandoet, net op tijd voor de Scheldestad. Het Antwerpse stadsbestuur was immers sowieso van plan om shoppingtoerisme extra te promoten en de binnenstad als officieel toeristisch centrum te laten erkennen.

Vanaf december 2014 rijden er opnieuw elke dag zestien IC-treinen tussen Brussel en Amsterdam, een vervanging van het Fyra-debacle. Volgens NMBS-topman Marc Descheemaecker gaat het om een "structurele oplossing". De treinen zullen, net zoals de vroegere Benelux-treinen, halt houden in Antwerpen-Centraal, maar ditmaal ook in Brussels Airport. Daarnaast wordt eind dit jaar reeds het aantal Thalysverbindingen tussen Brussel en Amsterdam opgedreven van negen tot twaalf.

Kennis wil nu met Antwerpen volop inzetten op shoppingtoerisme en de binnenstad laten erkennen als toeristisch centrum, wat winkels de mogelijkheid zou geven om zondag open te blijven. "Met een versterkt treinaanbod uit Nederland en de openheid om na te denken over zondagopeningen kunnen we het Antwerps winkelbeleid in een hogere versnelling doen schakelen", denkt hij.

Zelfstandigenorganisatie Unizo liet bij monde van haar Antwerps directeur Peter Aerts in uw krant al optekenen die erkenning niet te kunnen beletten, maar roept tegelijkertijd het stadsbestuur op om genoeg aan 'city marketing' te doen zodat er ook voldoende extra inkomsten kunnen gegenereerd worden op die voor winkeliers erg dure zondagen.

Belga

Foto Jan Van der Perre

Nu in het nieuws