Mooiste vrouw ter wereld komt uit Filipijnen

Print

Mooiste vrouw ter wereld komt uit Filipijnen

De Filipijnse Megan Young heeft de titel van Miss World binnengehaald. De 23-jarige filmstudente won zaterdag de jaarlijkse schoonheidswedstrijd op het Indonesische eiland Bali, waar strenge veiligheidsmaatregelen golden vanwege de islamistische oppositie. Miss België Noémie Happart haalde de laatste 20.

In de laatste selectie zaten zes meisjes, waarbij Miss Filipijnen dus aan het langste eind trok. Miss Frankrijk en Miss Ghana eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats. Er deden 129 dames een gooi naar de titel, van wie er twee wel forfait hadden gegeven.

Megan Young werd geboren in de Verenigde Staten, maar verliet dat land op 10-jarige leeftijd. Haar grote droom is filmregisseuse te worden. Ze omschrijft zichzelf als een "ambitieus iemand" die houdt van de boeken van Harry Potter en videospelletjes. Megan Young hield vast aan de tradities van een missverkiezing en barstte in tranen uit toen ze het kroontje in ontvangst nam.

Miss België Noémie Happart deed het verdienstelijk. Ze haalde de selectie van de laatste 20 meisjes, iets wat sinds Ilse De Meulemeester niet meer was gebeurd.

Belga

Foto's EPA

MEEST RECENT