Australië pakt pole voor VS en België in Motorcross der Naties

Australië pakt pole voor VS en België in Motorcross der Naties

Australië pakt pole voor VS en België in Motorcross der Naties

Print
Australië heeft voor een verrassing gezorgd op de Motorcross der Naties in Teutschenthal. De Aussies gingen in de kwalificaties (waarin de twee beste van drie resultaten tellen) prompt met de poleposition aan de haal. Brett Metcalfe (1ste in MX1), Dean Ferris (2de in MX2) en Todd Waters (4de in Open) zorgden voor die stunt. "Dit is geweldig", zei Metcalfe. "Maar dit wil nog niks zeggen. Morgen worden de prijzen pas uitgedeeld."

Team USA (Dungey 2de, Tomac 4de en Barcia 2de) kwalificeerde zich als nummer twee. België mag als derde naar het starthek. De Dycker reed degelijk in de MX1 (vijfde), Van Horebeek nestelde zich knap op drie in de MX2 en een sterke Desalle pakte de winst in de Open klasse.

"Ik nam een super start en kon me dus volledig concentreren om mijn race", zei Desalle. "Het was een perfecte race. Maar morgen zal het een pak zwaarder worden. Ik ben ook blij voor Jeremy. Hij zat met wat twijfels omdat hij terug naar de MX2 moest. Z'n derde plek moet hem extra vertrouwen geven. Ons doel is duidelijk: winnen."

JÜS

Meer sportnieuws