Lefevere: "Bakelants is ideale aanwinst"

Lefevere: Bakelants is ideale aanwinst

Lefevere: "Bakelants is ideale aanwinst"

Print
Patrick Lefevere, ploegmanager bij de Belgische wielerformatie Omega Pharma-Quick-Step, heeft zaterdag tevreden gereageerd op de komst van Jan Bakelants in 2014. De 27-jarige Belgische renner, die bij RadioShack-Leopard-Trek bezig is aan zijn laatste weken, tekende een contract van een seizoen. "Jan is een ideale aanwinst voor onze ploeg", stelde Lefevere.

"Al enkele jaren behoort hij tot de beste renners in het peloton", vervolgde de manager op de ploegwebsite. "Dit seizoen toonde hij opnieuw zijn kwaliteiten met uitstekende resultaten. Bakelants is een veelzijdige renner, iemand die in de Waalse klassiekers kan schitteren. Maar hij zal ook in de grote rondes etappezeges najagen en in de kleine rittenwedstrijden wordt eveneens van hem verwacht dat hij bovenaan eindigt."

"De afgelopen weken had ik contact met Omega Pharma-Quick.Step", zei Bakelants, die zondag een van de zeven Belgen is op de WK-wegrit in Firenze. "Hier op het WK zat ik nog eens samen met Lefevere en we kwamen tot een akkoord. Dit is een belangrijke stap in mijn carrière. Ik beschouw mezelf als een renner voor de heuvelachtige koersen en voor de eendagswedstrijden zoals Luik-Bastenaken-Luik. Daarnaast ga ik ook voor etappezeges."

Lees ook Bakelants: "Getekend bij Omega Pharma"

Foto Photo News

Meer sportnieuws