Stefaan De Clerck houdt vast aan vertrekpremie

Stefaan De Clerck houdt vast aan vertrekpremie

Stefaan De Clerck houdt vast aan vertrekpremie

Print
Stefaan De Clerck (CD&V), die binnenkort ontslag neemt uit de Kamer omdat hij voorzitter wordt van telecombedrijf Belgacom, houdt vast aan zijn parlementaire vertrekpremie. Dat zegt hij zaterdag in een interview met De Tijd en L'Echo. "Ik vind niet dat ik excessieve dingen claim", zegt hij.

De Clerck heef er een politieke carrière van 23 jaar op zitten. "Een vertrekpremie is altijd onderdeel van mijn statuut geweest. Ik zie niet in waarom ik daar afstand van moet nemen. Het gaat om opgebouwde rechten. Je moet dat zien als een soort groepsverzekering", zegt de CD&V'er.

De Clerck zegt zelf dat hij recht heeft op een uittredingsvergoeding van "een goeie tweeënhalf jaar", wat neerkomt op 9.000 euro bruto per maand of ruim 270.000 euro in totaal.

"Onzeker bestaan"

Oppositiepartij Groen vindt dat De Clerck zijn vertrekpremie moet laten vallen, vooral omdat het voorzitterschap van Belgacom evenmin slecht betaald wordt. Michel Moll, de vorige voorzitter, kreeg vorig jaar 182.000 euro bruto.

Het is de eerste keer dat De Clerck reageert in verband met de premie. Hij benadrukt dat hij geen CEO wordt van Belgacom, maar gewoon bestuurder. "Dat is in wezen een onzeker bestaan. De regering kan op elk moment beslissen dat ik bestuurder af ben en dan heb ik geen recht op een uittredingsvergoeding."

Ex-spoorbaas Jannie Haek, die tegelijk met De Clerck werd benoemd als CEO van de Nationale Loterij, kondigde wel aan afstand te doen van zijn vertrekpremie.

Foto: Belga

Nu in het nieuws