Van Avermaet: "Of ik aan goud denk? Ja"

De regenboogtrui... Een wit shirt, versierd met vijf horizontale banden, elk van een andere kleur. Ooit hoopt Greg Van Avermaet dat ding in zijn bezit te krijgen. “Dat zou de verwezenlijking van een droom zijn. Of het zondag al kan lukken? Ik reken op een beschermde rol, dus waarom niet?”

jrosquin

Wie komt hier nu het best tot zijn recht? Klassieke renners zoals jij? Of kerels die het van het rondewerk moeten hebben? Van Avermaet: “Iedereen kan hier zo’n beetje zijn troeven uitspelen. Ik zal het moeilijk hebben op die lange helling, terwijl echte klimmers daar beter uit de verf zullen komen. De volgende twee hindernissen zijn dan weer meer op mijn maat gesneden. Al is het wel een belangrijk gegeven dat de stroken die mij het best liggen het dichtst bij de aankomst liggen.”

Hoe zie jij de finale verlopen? “Voorspellingen maken is altijd moeilijk. Het zal voor ons zaak zijn nooit in het defensief gedrongen te worden. Rijdt er een vlucht met een paar goeie renners weg, dan moet daar een Belg bij zitten. Het wordt zenuwslopend, dat kan ik nu al zeggen."

Eén kopman en daarmee uit: pakt België het best op die manier aan? “Volgens mij hou je beter iemand achter de hand. Ik hoop dat ik in aanmerking kom voor die rol. Ik denk dat ik iets kan doen in de finale. Wij hebben als ploeg alvast het voordeel dat we passief kunnen koersen. In tegenstelling tot vorig jaar.”

Denk jij aan een wereldtitel? “Als ik eerlijk ben wel, ja. Ik denk niet dat zoiets onbereikbaar voor me is. Ik jaag al jaren op die eerste echt grote zege. (Glimlacht) Een wereldtitel zou een mooi begin zijn.”

Guy Vermeiren Foto: Belga

MEER OVER Greg Van Avermaet

Meer sportnieuws