Mathieu van der Poel pakt goud bij de junioren

Mathieu van der Poel pakt goud bij de junioren

Mathieu van der Poel pakt goud bij de junioren

Print
Topfavoriet Mathieu van der Poel heeft zaterdag zijn ambities volledig waar kunnen maken in de WK-wegrit voor junioren.

In de slotronde was niemand bekwaam om hem te volgen toen hij in een ruk naar de eerder ontsnapte Franck Bonnamour reed. Daarna liet hij de Fransman achter bij de beklimming van de Via Salviati en reed hij recht naar de regenboogtrui die hij boven die van het veldrijden kan aantrekken. De spurt voor de tweede plaats werd gewonnen door de Deen Mads Pedersen voor de Albanees Litjan Nika. De Belgische junioren werden net als de beloften een dag eerder weggeblazen.

Een Belg die zich verdienstelijk maakte, was Piet Allegaert. De Moorsledenaar ging mee in een vroege vlucht van vijftien die meer dan vijf minuten voorsprong bij elkaar trapte. Op 55 km van het einde reed de Tsjech Michal Schlegel alleen weg uit die kopgroep. De Colombiaan Daniel Martinez reed er naartoe en toen Schlegel gelost was, kreeg hij het gezelschap van de Italiaan Seid Lidze. Allegaert bleef overeind in een achtervolgend groepje van zeven maar werd later opgeslorpt door het eerste deel van het peloton.

Toen Martinez in de voorlaatste ronde alleen overgebleven was in de spits werd hij bijgehaald door de Fransman Bonnamour die de Colombiaan van zich afschudde.

In de slotronde gooide Van der Poel al zijn troeven op tafel. Eerst reed hij alleen naar Bonnamour. Daarna alleen naar de finish.

Foto's: Belga

Meer sportnieuws