Gestolen nummerplaat, inmiddels geschrapt, laat het boetes regenen

Print
Boom - Freddy Guillaume is slachtoffer van gestolen nummerplaten. Inmiddels regent het op zijn adres snelheidsboetes. Volgens de Lokale politie Zone Rupel in principe onmogelijk. De Bomenaar trok vrijdagmorgen naar de rechtbank in Antwerpen.
Op 9 september ontdekte Freddy Guillaume dat zijn officiële nummerplaat van de wagen was gehaald. "Ik deed aangifte van deze diefstal en vroeg nieuwe nummerplaten aan. Inmiddels heb ik al vier snelheidsboetes ontvangen, die op 11, 12 en 13 september in de brievenbus vielen. Ze zijn telkens van hetzelfde traject afkomstig, A12 en Jan Van Rijswijcklaan in Antwerpen. Toch niet moeilijk zou ik denken om daar rond hetzelfde tijdstip en plaats eens post te vatten, maar de politie doet of onderneemt niets", vertelt hij boos.

Gisterenmorgen reed Freddy Guillaume naar de Antwerpse rechtbank op de Bolivarplaats om zijn beklag te doen. Hij werd doorverwezen naar de dienst minnelijke schikkingen en werd aangeraden om alle boetes en aanmaningen niet te betalen en telkens rechtstreeks met hen in contact te treden als er weerom een boete opdaagt.

Joris Van Camp, woordvoerder politiezone Rupel legt uit. "Als het gaat om diefstal van nummerplaten dan staat die binnen het uur na aangifte overal geseind als gestolen. Dat de man toch boetes krijgt kan betekenen dat er in deze procedure iets fout is gelopen. Ook is het mogelijk dat de nummerplaat op een wagen staat van hetzelfde type en kleur als die van het slachtoffer van de nummerplaat-diefstal. Dan kan het zijn dat de politie die dit vaststelt het zeker voor het onzekere neemt, de boete toch doorstuurt en dat de 'eigenaar' zich dan moet verantwoorden door een bewijs van diefstal in te leveren". Hij raadt het slachtoffer aan terug contact op te nemen met de politie om te bekijken of de nummerplaat daadwerkelijk is geschrapt en geseind staat. Jan BOEY
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio