Geen enkel bod voor Sandhoeve

De Sandhoeve op de Mechelbaan in Onze-Lieve-Vrouw-Waver geraakt maar niet verkocht. In meer dan een jaar tijd kwam nog geen enkel bod binnen. Eigenaar Paul Henderickx (59) laat de prijs nu serieus zakken: van 989.000 euro naar 899.000 euro.

Jonas Rosquin

Volgens het bouwhistorisch onderzoek is de Sandhoeve één van de best bewaarde stenen hoeven uit de achttiende eeuw. Het beschermde monument bevat onder meer een bakoven en een haardvuur uit 1770. De hoeve werd in 1989 volledig gerenoveerd, maar het oorspronkelijke interieur bleef bewaard. Vorig jaar zette eigenaar Paul Henderickx de Sandhoeve te koop. "De site is heel groot. Het is veel werk om het allemaal te onderhouden, zeker omdat we een dagje ouder worden", zegt hij.

Maar de verkoop loopt voorlopig niet van een leien dakje. In meer dan een jaar tijd ontving Paul Henderickx nog geen bod. "Er waren weinig kandidaten", legt hij uit. "Niet dat we daardoor verrast zijn. Onze makelaar had ons daarop voorbereid. Door de hogere prijsklasse, 989.000 euro, bereik je maar een heel beperkt publiek. Er zijn wel een aantal kopers over vloer geweest, maar ik denk dat zij vooral nieuwsgierig waren."

"Ik maak me nog niet ongerust. De verkoop is ook niet dringend. We zijn nu met de makelaar aan tafel gaan zitten en hebben eens bekeken wat er mogelijk is. Onder nieuwe voorwaarden hebben we de prijs laten zakken tot 899.000 euro. Hopelijk charmeren we hiermee de nieuwe kopers."

BACE Foto: Marc Aerts

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio