Heraanleg kruispunt aan Carrefour start volgend jaar

Heraanleg kruispunt aan Carrefour start volgend jaar

Heraanleg kruispunt aan Carrefour start volgend jaar

Print
Lier - De heraanleg van het kruispunt van de Ring (R16) met de Mechelsesteenweg (N14) in Lier start begin volgend jaar. Dat vernam uw krant bij de Administratie Wegen en Verkeer, die ondertussen over de stedenbouwkundige vergunning beschikt.
"De Administratie Wegen en Verkeer heeft de stedenbouwkundige vergunning inderdaad op zak en de aanbestedingsprocedure loopt. We streven ernaar om de aangekondigde werkzaamheden zo snel mogelijk op te starten. Dit najaar zal dat eerst nog een fase van nutswerken zijn met wellicht weinig hinder voor het verkeer. De echte bouwwerken voor de aanleg van de tunnel verwachten we pas begin volgend jaar", zegt woordvoerder Peter Bruyninckx.

Eerder dit jaar zei minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) dat de heraanleg pas ten vroegste eind dit jaar zou kunnen starten. Het huidige plan, waarbij het doorgaand verkeer op de Ring wordt ondertunneld, dateert uit 2005. Bovengronds komt er een rotonde, net als op het kruispunt met de Lintsesteenweg. De uitvoering werd toen op zes miljoen euro geraamd en zou twee jaar duren.

De heraanleg van de kruispunten op de Ring rond Lier staat al sinds de jaren negentig op de agenda.

Chris VAN ROMPAEY

Foto: JoDW

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio