Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het kroonjuweel in een stad vol diamanten

Het Red Star Line museum is officieel geopend, maar vlak voor die heugelijke gebeurtenis vond er nog iets moois plaats in datzelfde museum.

Krijnen Carolien

Linda Emmet, de dochter van Irving Berlin, en twee van zijn kleindochters, bezochten in avant première het museum met als hoogtepunt het weerzien van de piano van hun respectievelijk vader en grootvader.

Dochter Linda Emmet, haar dochter Caroline Emmet en een tweede kleinkind Emily Fisher waren zichtbaar ontroerd en duidelijk onder de indruk van het museum, en hun hartelijke ontvangst door binnen- en buitenlandse pers. Na een warme speech door museumdirecteur Luc Verheyen en schepen van Cultuur Philip Heylen die de piano van Berlin loofde als het “kroonjuweel in een stad van diamanten” werd het drietal meegenomen op rondleiding door het museum. Aan het einde van de vaste opstelling, werden ze herenigd met de piano. Met zijn drieën namen ze plaats op het pianokrukje van Irving Berlin (dat recent een plek vond in het museum, enkele dagen na de piano was geleverd) en tokkelden er vrolijk enkele toonladders op los.

Caroline Emmet, die net als haar moeder Linda in Parijs woont, is een paar jaar geleden terug begonnen met het volgen van pianolessen. Als kind had ze er even de buik van vol, maar ze geniet nu met volle teugen van een mooie muurpiano bij haar thuis. Ze kan het iedereen aanbevelen. Of ze ook songs van haar grootvader speelt? Ze luistert er nog heel vaak naar en zal vanaf nu elke keer ook een beetje aan Antwerpen denken.

Van uw wijkreporter Carolien Krijnen
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER