Curator erg optimistisch over toekomst Cartoon's

Curator erg optimistisch over toekomst Cartoon's

Curator erg optimistisch over toekomst Cartoon's

Print
Antwerpen - Er hebben zich ondertussen vijf kandidaten aangeboden om de arthouse bioscoop Cartoon’s over te nemen. Dat zegt meester Wim Dejosse, de curator. Het gaat om bedrijven uit de sector en om een aantal artiesten.

Cartoon’s boekte in 2012 een verlies van 136.963 euro. Na het overlijden van een van de twee aandeelhouders van de holding die als geldschieter fungeerde, was het boeken toe voor de enige arthouse bioscoop van Antwerpen. Toch lijkt niet alles verloren, want sinds bekend werd dat de bioscoop in faling ging, hebben al vijf kandidaten zich aangeboden om de zaak over te nemen.

“Het gaat enerzijds om mensen uit de branche van de arthouse bioscopen, en anderzijds om een aantal producers en kunstenaars”, zegt curator Wim Dejosse. Het gerucht deed afgelopen week heel eventjes de ronde dat ook Tom Barman, die nog in de bioscoop heeft gewerkt, zich kandidaat had gesteld. Maar dat blijkt niet te kloppen. “Ik heb de kandidaten de informatie verschaft die ze nodig hebben om hun oordeel te vellen”, aldus Dejosse. “Volgende week gaan we aan tafel zitten om de mogelijkheden te bekijken.”

Benefiet?

De organisatoren van een kleine manifestatie donderdagavond hadden gevraagd of het mogelijk is om de zaal bij wijze van fundraiser voor een avond te openen. “Ik sta open voor elk gesprek”, reageert Dejosse daarop.

“Maar de vraag is natuurlijk welk nut een benefiet heeft voor een bedrijf dat al failliet is. We moeten eens bekijken welke meerwaarde zo’n avond kan bieden. Maar nogmaals: mijn deur staat altijd open voor een gesprek. De massale interesse stemt mij in ieder geval optimistisch over de toekomst van de Cartoon’s.”

DVD
Foto: PDR (fans voor de gesloten poort van Cartoon's)

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio