Act met nepagenten loopt uit de hand

Act met nepagenten loopt uit de hand

Act met nepagenten loopt uit de hand

Print
Mechelen - Canvas schrapt de opname voor een verborgen cameraprogramma met twee comedy-acteurs vermomd als politieman. Aanleiding is een klacht van een gewezen politieagent die door de twee in Mechelen werd beetgenomen.
De twee acteurs van het Antwerpse improvisatiegezelschap Nuff Said hadden zich blijkbaar net iets te goed ingeleefd in hun rol toen ze donderdag Guido Merckx (58) hadden uitgekozen voor hun act. Hij nam hen voor echte politiemensen. "Ik was net boodschappen gaan doen, toen ik hen kruiste. Ik groette hen als ex-collega's", zegt de gepensioneerde agent.

De collega's, gespeeld natuurlijk, bleken daar niet zo mee gediend. "Ik moest mijn identiteitskaart afgeven, daarna mijn rijbewijs en vervolgens werden mijn boodschappen gecontroleerd. Ik merkte wel dat ze niet volgens het boekje werkten, maar ik was zo overdonderd dat ik het allemaal liet gebeuren. Ik voelde mij een crimineel. Zeker, toen ze me smerige Merckx noemden die zomaar mensen op hun gezicht klopt", vertelt Guido Merckx.

De vijftiger wist niet wat hem overkwam. Tot de acteurs hem duidelijk maakten dat het om een opname voor een verborgen cameraprogramma ging. Merckx: "Nog helemaal van de kaart heb ik een document ondertekend dat ik toelating geef voor de uitzending. Ik heb er de hele nacht niet van geslapen. Dit is schending van de wet op het politieambt, en schending van de privacy."

Merckx stuurde al een e-mail naar het parket om klacht in te dienen. Die laat hij nu vallen omdat er vrijdag uitgebreide excuses zijn gevolgd van Canvas. "Ik heb de opname gezien en het was erover. De acteurs hebben iets te goed hun best gedaan. Wij zullen de opname niet uitzenden. De ploeg heeft zich ook verontschuldigd bij de persoon", reageert Mark Coenen van Canvas.

SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio