Brandon (20) richt jeugdafdeling Rode Kruis op

Brandon (20) richt jeugdafdeling Rode Kruis op

Brandon (20) richt jeugdafdeling Rode Kruis op

Print
Mechelen - Brandon Peeters (20) start vanaf oktober met een jongerenafdeling van het Rode Kruis in Muizen (Mechelen). Nadat hij zelf twee jaar geleden zijn brevet haalde, wil hij nu zijn enthousiasme overdragen op anderen. "Ik wil een echte jeugdvereniging oprichten met wekelijkse activiteiten", zegt hij.
Toen Brandon Peeters stage liep in een kapsalon in zijn woonplaats Rijmenam (Bonheiden), kreeg een vrouw een epileptische aanval in de zaak. "Ik wou haar helpen, maar ik wist niet wat te doen. Alles liep goed af, maar ik wilde zoiets nooit meer meemaken. Ik zocht mijn weg binnen het Rode Kruis en kwam in Muizen terecht, waar ik de EHBO-cursus voor volwassenen volgde."

Brandon ontpopte zich als jongste lid van de afdeling tot een gedreven vrijwilliger. Sinds twee jaar is hij er een actief afdelingsverantwoordelijke. Hij maakt er nu een erezaak van om meer jongeren de weg te wijzen naar het Rode Kruis. "Sinds ik mijn brevet heb, heb ik zowel tijdens mijn werk als vrijwilliger op locatie als in mijn vrije tijd situaties meegemaakt waarin mijn EHBO-kennis van pas kwam", vertelt hij.

Lees ook het artikel in de weekendkrant van Gazet van Mechelen.

IRI

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio