Schikkingen getroffen ondanks boycot Offerfeest

Schikkingen getroffen ondanks boycot Offerfeest

Schikkingen getroffen ondanks boycot Offerfeest

Print
Mechelen - De stad Mechelen is gestart met de officiële communicatie over het verloop van het Offerfeest. Al hebben de vertegenwoordigers van de moskeeën eerder een boycot aangekondigd.
Ze doen dat uit onvrede met een nieuwe taks voor het slachten van een schaap, en ze klagen ook het gebrek aan inspraak aan. Via verschillende kanalen informeert de stad nu waar moslims die toch een schaap willen dat kunnen vinden, en hoe het geslacht wordt.

Tegelijk gaat het stadsbestuur van start met een overleg voor het Offerfeest van 2014. "Uit de hetze van de afgelopen maand hebben wij wel een duidelijke les kunnen trekken.
De afgelopen jaren bleef de moslimgemeenschap duidelijk met enkele bekommernissen zitten, die nu pas tot uiting werden gebracht. We zijn vastberaden om door middel van overleg het gevoel bij alle partijen naar het Offerfeest van volgend jaar toe te verbeteren", zegt schepen van diversiteit Marc Hendrickx (N-VA).

Gemeenteraadslid Hamid Riffi (CD&) is ervan overtuigd dat de commotie uiteindelijk toch ook voor een positief resultaat heeft gezorgd. "Alle betrokken partijen zijn van plan om dit niet meer te laten gebeuren en op een structurele manier een overleg te organiseren, zodat we op een constructieve manier de volgende jaren kunnen samenwerken", stelt hij. De landbouwers engageren zich voor een vlotter afhandelen van het offeren.

SVH

Foto Joren De Weerdt

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio