Opgepakte man met laserpen getuigt

Opgepakte man met laserpen getuigt

Opgepakte man met laserpen getuigt

Print
"Ik ben de pechvogel van dienst”, zucht Devlin Regini (25). Afgelopen dinsdag werd de Maasmechelaar met veel machtsvertoon opgepakt nadat hij met een laserpen naar een politiehelikopter had gemikt. “Ik wist niet wat ik zag. Plots stopten er drie politiewagens voor de deur.”

Drie dagen na de heisa met de laserpen is de rust ten huize Regini stilaan weergekeerd. Terwijl Devlin dinsdagavond met enkele vrienden op straat stond, cirkelde er constant een politiehelikopter boven hun hoofden. “We vroegen ons af wat die helikopter in hemelsnaam boven Maasmechelen deed. Uiteindelijk heb ik mijn laserpen gepakt en ernaar gemikt. Voor de grap. Ik had nooit gedacht dat de piloot het zou opmerken.”

Handboeien

Wat Devlin niet wist, was dat het federaal parket, de politie en Defensie al twee avonden naarstig op zoek waren naar personen die systematisch F-16’s van Kleine-Brogel beschenen. “Daar heb ik niets mee te maken”, benadrukt Devlin. “Die straaljagers heb ik hier nooit zien overvliegen.”

Toen de bewuste politiehelikopter dinsdagavond rond 23.30u Devlins laserstraal opmerkte, legde een camera onmiddellijk de positie van de jongeman vast. “Nog geen tien minuten later stopten hier twee anonieme politiewagens en een combi voor de deur. Er sprongen zeven mannen uit. ‘Allemaal tegen de muur’, schreeuwden ze.”

Devlin werd in de boeien geslagen en mee naar het commissariaat van de politiezone Lanaken-Maasmechelen genomen. “Daar hebben ze foto’s gemaakt en vingerafdrukken genomen. Om half een ‘s nachts ben ik met loeiende sirenes naar Brussel gevoerd.”

Mogelijk niet vervolgd

Eenmaal in de hoofdstad stelden de agenten Devlin op zijn gemak. “Ze vertelden dat er iemand als voorbeeld moest worden uitgepikt. ‘Jij bent de pechvogel van dienst’, klonk het." Na ondervraging moest Devlin de nacht in Brussel doorbrengen. Woensdagnamiddag mocht de jongeman terug naar huis. Het federaal parket wilde gisteren niet kwijt of de twintiger al dan niet wordt vervolgd.

Ruben Steegen

Nu in het nieuws