Bakelants: "Getekend bij Omega Pharma"

Bakelants: Getekend bij Omega Pharma

Bakelants: "Getekend bij Omega Pharma"

Print
Jan Bakelants kan opgelucht ademhalen. De ritwinnaar in de laatste Tour de France heeft een contract getekend bij Omega Pharma - Quick.Step. Dat deelt Bakelants trots mee in zijn dagelijkse column in Gazet van Antwerpen.

Jan Bakelants: Ik heb een ploeg voor volgend jaar! Vanaf 1 januari trek ik het shirt van Omega Pharma - Quick-Step aan! Dat is goed voor een gi-gan-tisch gevoel van opluchting. Een hele tijd geleden al nam ik me voor dat ik zekerheid wilde hebben over mijn toekomst voor de start van het wereldkampioenschap.

Begin deze week stortte de wereld nog in toen ik te horen kreeg dat ik niet bij Team Alonso aan de slag kon. En kijk, hier zit ik nu in het hotel van de Belgische ploeg gelukkig te wezen...

De zaken keerden de afgelopen dagen snel ten goede. Ik wilde graag naar de ploeg van Patrick Lefevere, hij wilde mij er graag bij. Met een man van zijn kaliber hoeven onderhandelingen niet lang te duren. We waren er eigenlijk vlug uit. Hoognodig, want ik kreeg het er stilaan flink van op mijn heupen. En nu, nu ben ik bevrijd van alle extrasportieve zorgen.

Net wat ik in de aanloop naar het WK nodig had. Het was een even spannende als zenuwslopende periode, een bladzijde die ik eindelijk kan omdraaien. Ik teken voor één jaar bij Omega Pharma - Quick-Step en heb nu al het gevoel dat ik thuiskom bij die ploeg. Met nogal wat renners van dat team reed ik in de jeugdcategorieën samen bij Beveren 2000, dus maak ik me sterk dat er van aanpassingsproblemen geen sprake zal zijn. Over mijn rol hebben we het nog niet gehad, maar ik neem aan dat ik een goeie aanvulling kan zijn in de kern voor de Waalse klassiekers.

Door Jan Bakelants
Foto: PN

MEER SPORTNIEUWS