Chinezen nemen duiven van 2,7 miljoen in beslag

Chinezen nemen duiven van 2,7 miljoen in beslag

Chinezen nemen duiven van 2,7 miljoen in beslag

Print
De Chinese douane heeft onlangs ruim 1.600 peperdure Belgische duiven in beslag genomen. Twee spilfiguren - uit België en uit China - hadden een systeem opgezet om met valse facturen de invoerrechten te omzeilen. Er werden ook afpersingspraktijken toegepast.

Twee maanden geleden vertrok een zending van 401 reisduiven naar China. De dieren waren verhandeld door het gerenommeerde Belgische veilinghuis Pigeon Paradise (PiPa). Totale waarde van het lot: 1.7 miljoen euro. Vorige maand verscheepten nog eens zo'n 1.212 duiven naar hun kopers in China. Ditmaal waren de duiven verkocht via enkele andere Belgische makelaars.

Het liep helemaal fout bij aankomst in China. De oorspronkelijke facturen bleken plots verdwenen en vervangen door valse. Daarop beslisten de Chinese overheden om alle Belgische duiven te blokkeren. Twee spilfiguren zouden betrokken zijn in de constructie om enerzijds de Chinese overheid op te lichten en anderzijds het veilinghuis PiPa astronomische bedragen afhandig te maken om zogezegd de duiven 'vrij te kopen'.

Lees vandaag het volledige verhaal in uw weekendkrant.

David KINDT

Nu in het nieuws