Minister Bourgeois opent stadskantoor

Minister Bourgeois opent stadskantoor

Minister Bourgeois opent stadskantoor

Print
Lier - Minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) heeft vrijdag het nieuwe stadskantoor op de Dungelhoeffsite officieel geopend.
De stadsdiensten huizen voortaan dus in de voormalige Dungelhoeffkazerne. De functiewijziging van kazerne tot stadskantoor vereiste heel wat ingrepen. Om tegemoet te komen aan de moderne vereisten van een publiek kantoor, was een oppervlakte-uitbreiding nodig. Tussen het hoofdgebouw en het linkerpoortgebouw werd daarom een nieuwbouwvolume met twee verdiepingen gerealiseerd dat een verbinding vormt tussen het hoofdgebouw en het Sociaal Huis.

Het nieuwe stadskantoor beslaat nu een nuttige vloeroppervlakte van 4650 vierkante meter en biedt daardoor voldoende plaats voor de vereiste 116 werkplekken. De lichtheid en openheid van het nieuwbouwvolume maakt aan de bezoekers meteen duidelijk dat dit het administratieve hart is voor de dienstverlening van het stadskantoor én tevens voor het Sociaal Huis.

Het nieuwe stadskantoor is te voet bereikbaar vanuit de Baron Opsomerlaan, de Boomlaarstraat en de David Tenierslaan. Automobilisten kunnen vanaf dinsdag 1 oktober van de openbare betaalparking met 260 plaatsen onder het Paradeplein gebruikmaken. Die is uitsluitend via de Mechelsesteenweg bereikbaar. U kunt de parking te voet verlaten via een trap vlakbij de ingang van het stadskantoor en een trap aan de ingang van het politiecentrum. Er is ook een lift, maar die staat vreemd genoeg aan het uiteinde van het Paradeplein.

Chris VAN ROMPAEY

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio