Heists slachthuis weer op de rails

Print

Heists slachthuis weer op de rails

Heist-op-den-Berg - Na een faillissement heeft het slachthuis van Heist-op-den-Berg aan de Mechelsesteenweg weer zicht op een betere toekomst. De verliezen stapelen zich niet langer op en er werd overgeschakeld van varkens op runderen.

De firma kreeg enkele jaren geleden een mokerslag toen het Oevelse bedrijf Bens de samenwerking stopzette. Al bijna veertig jaar was het bedrijf de grootste leverancier. De verliezen stapelden zich op. Maar kleinzoon Fredrik nam het roer over en probeert de vernieuwde zaak op de rails te krijgen.

De naam werd veranderd in Slachthuis Heist-op-den-Berg en de firma werd aangepast van een nv naar een bvba. De negatieve trend lijkt nu gekeerd. "Op onze gewone werking maken we weer winst. We slepen wel nog wat schulden uit het verleden mee, maar die zijn we aan het wegwerken. Of de toekomst gegarandeerd is? Het blijft een moeilijke sector. Maar de crisissfeer van vorig jaar is ondertussen weg. We blijven knokken voor elke klant, dat is de enige manier om te blijven bestaan", licht Frederik Mortelmans toe. Het bedrijf spitst zich nu toe op runderen in plaats van varkens.

Lees meer in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Mechelen.

Foto's Patrick Hattori

Bert Provoost

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio