Rechtszaak Louboutin tegen Anke Van dermeersch uitgesteld

Print

Rechtszaak Louboutin tegen Anke Van dermeersch uitgesteld

Het kort geding dat de Franse schoenenontwerper Christian Louboutin heeft aangespannen tegen Vlaams Belang-senator Anke Van dermeersch is uitgesteld naar 30 september om haar advocaat de kans te geven zijn argumenten nog verder op papier uit te werken.

De zaak draait rond de campagne "Vrijheid of islam" van Vrouwen Tegen Islamisering. Op de affiche poseert Anke Van dermeersch in een kort rokje met op haar benen streepjes die een schaal van waardeoordelen aanduiden van "sharia-conform" tot "steniging". Ze draagt ook torenhoge Louboutin-pumps met de kenmerkende rode zool.

De campagne schoot bij de schoenenfabrikant in het verkeerde keelgat; hij vindt dat zijn merk geschaad wordt en eist de onmiddellijke stopzetting én de vernietiging van al het materiaal op straffe van een dwangsom van 1.000 euro per inbreuk.

Van dermeersch kwam vrijdag met de bewuste schoenen naar de rechtbank van koophandel. Ze vindt de eisen van Christian Louboutin onbegrijpelijk en onaanvaardbaar en weigert de campagne stop te zetten, tenzij de rechtbank haar ertoe zou verplichten.

Maandag zal haar advocaat onder meer pleiten dat het ingeroepen Benelux-merkenrecht niet van toepassing is omdat Vrouwen Tegen Islamisering geen commerciële activiteiten ontplooit en de rechtbank van koophandel bijgevolg ook onbevoegd is om te oordelen.

Foto: Belga

Lees ook: Iedereen aan voeten van Anke Van dermeersch

MEEST RECENT