Tips: zo voorkom je luizen!

Tips: zo voorkom je luizen!

Seks & Relaties

Tips: zo voorkom je luizen!

Print

De school is weer begonnen , en helaas dan ook deze vervelende plaag: luizen. Nochtans kan je ze op enkele simpele manieren helpen voorkomen. Onze experte Créosa Govaers heeft alvast enkele tips:

In tegenstelling tot wat velen denken nestelen deze beestjes zich graag in proper gewassen haar. Het is dan zaak van de nodige shampoos te halen , netenkammen , … . Maar, als je deze beestjes eens kon voorkomen op een simpele manier :

Tea tree en lavendel

Deze 2 essentiële oliën zijn krachtig anti bacterieel. Een druppel achter elke oor. De luizen of neten kunnen de geur van deze essentiële oliën niet verdragen. Je test eerst je kind door 1 druppel aan de binnenkant van de elle boog te doen. Treed hier geen allergische reactie; dan kan je het veilig gebruiken. ( Geen maanden achter elkaar, je gebruikt het enkel als er een luizenplaag in de school , creche of … is ).

VERDUND : 10 druppels op 100 ml drager.

Heeft je kind er al last van?

Voeg een paar druppels tea tree toe aan de shampoo, het is een zeer vriendelijk en effectief middel bij de bestrijding van hoofdluis. Vergeet dan niet 1 a 2 druppels essentiële olie van tea tree aan het vloeibaar wasmiddel toe te voegen. Vloeibaar wasmiddel is een vette substantie waar deze olie makkelijk in oplost. Het zal al de bacteriën doden in de wastrommel.

Wil je graag meer te weten komen over aromatherapie, essentiële oliën en de toepassingen daarbij? Neem dan zeker een kijkje op de website van Créosa Govaers: www.creosa.be

Heb je zelf een vraag voor Créosa? Mail ze zeker naar info@she.be!

NIET TE MISSEN