Antwerpse Cinema Cartoon's in faling

"Tot nader order zijn er geen vertoningen in Cinema Cartoon’s." Met die droge melding op de website van de bioscoop in de Kaasstraat werd het (voorlopige?) einde aangekondigd van wat sinds 1978 de thuishonk was voor liefhebbers van de betere film. Oorzaak: de financiers achter Cartoon’s draaiden de geldkraan dicht.

dvansant

ABC Distribution profileert zich sinds zijn oprichting in 1999 als een van de nog weinig resterende onafhankelijke filmdistributeurs van België en Luxemburg. ABC Distribution legt zich toe op het uitbrengen van kwaliteitsfilms in de Belgisch- Luxemburgse bioscopen, zoals Cartoon’s. In Nederland zijn ze bekend onder de naam Cinemien.

Het moederbedrijf is ABC Holding BV, gevestigd in Amsterdam. De films van ABC Holding worden ook uitgegeven op dvd onder het Homescreen-label. Daarnaast worden de films ook aangeboden voor Video-On-Demand op de filmportal van het bedrijf Cinemalink.

“ABC Holding is in handen van twee Nederlandse dames. Een van die twee aandeelhouders is onlangs overleden”, zegt curator Wim Dejosse. “De overgebleven partner was naar eigen zeggen niet meer bij machte om Cartoon’s nog verder financieel te steunen. Logischerwijze is Cartoon’s afgelopen dinsdag dan ook failliet gegaan. Voorlopig liggen alle activiteiten stil. We zoeken naar een overnemer.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - Regio Stad

WIM DAENINCK FRANK HEIRMAN Archieffoto Chris Wouters

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio