Louboutin eist stopzetting van campagne Vrouwen Tegen Islamisering

Print

Louboutin eist stopzetting van campagne Vrouwen Tegen Islamisering

De Franse schoenenontwerper Christian Louboutin foto), die van de rode zool zijn handelsmerk maakte, eist via een kort geding de stopzetting van een campagne van Vrouwen Tegen Islamisering (VTI).

Op de campagneposter met als slogan "Vrijheid of islam" draagt Vlaams Belang-senator Anke Van dermeersch Louboutin-schoenen en de fabrikant vindt dat het merk daardoor schade wordt toegebracht. Hij wil dat al het campagnemateriaal vernietigd wordt.

Lees ook "Vlaams Belang heeft mijn idee gepikt"

VTI vindt de eisen van Christian Louboutin onbegrijpelijk en onaanvaardbaar. "Mag een politica nog vrij campagne voeren gekleed in merkkleding? Mag ze nog telefoneren met een iPhone of Blackberry, een bril van Armani of Chanel dragen of, zoals Kris Peeters, op een Merckx-fiets rijden zonder daarvoor aangeklaagd te worden?", reageert Anke Van dermeersch in een persmededeling.

Een vonnis met kledijvoorschriften voor politici zou volgens VTI een surrealistisch precedent zijn. "Los van het absurde argument betreffende imagoschade is er geen juridische basis voor een dergelijke eis. Het Benelux-merkenrecht is terzake niet van toepassing, onder andere omdat VTI geen commerciële activiteiten ontplooit", klinkt het in het persbericht.

VTI gaat haar campagne niet stopzetten, tenzij de rechtbank haar ertoe zou verplichten. Het kort geding wordt vrijdag behandeld voor de Antwerpse rechtbank van koophandel.

Belga

Foto Reuters

MEEST RECENT