"Vlaams Belang heeft mijn idee gepikt"

Print

Vlaams Belang heeft mijn idee gepikt

Als ze er de financiële middelen voor had, zou de Canadese studente grafisch ontwerp Rosea Lake Vlaams Belang en Anke Van dermeersch dagvaarden. Het schoenmerk Louboutin heeft Vlaams Belang wel voor de rechter gedaagd.

Vorige week lanceerde senatrice Anke Van dermeersch haar campagne 'Vrijheid of Islam', waarbij ze haar benen leent voor een beeld dat volgens haar de reacties en gevolgen toont die vrouwen riskeren onder de "dreigende islamisering".

De overeenkomsten met het werk Judgments van Rosea Lake zijn frappant. "Ze hebben zonder toestemming mijn werk gebruikt", zegt ze op de blog Roodwild. "Ik ben boos over het feit dat ze mijn idee hebben gebruikt om iets dergelijks te promoten. Ik verafschuw dit volledig."

Louboutin

Van dermeersch gaf vorige week al toe dat de inspiratie voor de affiche kwam van het werk van de Canadese studente. Ook werd ze gevraagd of ze geen toestemming had gevraagd om schoenen van het merk Louboutin te gebruiken. "Ik ben die schoenen gewoon gaan kopen en heb ze aangetrokken voor de foto", antwoordde ze.

Nu tweet Dewinter dat Louboutin via een kort geding een verbod wil van de affiche.

TG

Foto Sarah Van den ElskenMEEST RECENT