Eyskens: "Paspoorten van koninklijke familie niets te maken met vervalsing"

Gewezen minister van Buitenlandse Zaken Mark Eyskens (CD&V) zegt dat de paspoorten waarmee de leden van de koninklijke familie incognito konden rondreizen niets te maken hebben met "vervalsingen". "Het ministerie van Buitenlandse Zaken levert nooit vals paspoorten af", zegt Eyskens aan Belga.

mceulemans

"Wat wel gebeurt in uitzonderlijke omstandigheden is het tijdelijk toekennen van een incognito paspoort ten einde de privacy van de betrokken persoon te beschermen. Maar dit heeft niets te maken met vervalsingen. Het authentieke paspoort blijft bestaan als enig geldig document."

Zaak onderzocht

Zondag had Eyskens aan het VTM-programma 'Royalty' het bestaan van de paspoorten bevestigd. "Dat zijn geen echte paspoorten, natuurlijk. Dat is gewoon, ja eigenlijk toch wel een vervalsing, objectief gezien, maar het is natuurlijk ook een beetje infantiel", zegt de minister van Staat in het VTM-programma. Huidig minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) liet maandag weten dat er een intern onderzoek komt naar de zaak.

Belga, foto Belga

Vastgoed

Jobs in de regio