Bakelants in de put na gemiste deal met team van Alonso

Jan Bakelants wil knallen op het WK in Firenze. Hoe de aanloop naar de wedstrijd van zondag voor de Kempense outsider verloopt leest u elke dag in een column in uw krant.

drombouts

De hemel is op mijn kop gevallen. En dat is een understatement. Sinds gisteren is mijn toekomst als wielrenner opnieuw onzeker. Ik had een akkoord met de ploeg van Fernando Alonso, het oude Euskaltel - Euskadi. Na een gesprek met hun manager, Kiko Garcia, zag ik dat nieuwe team helemaal zitten. Heel belangrijk voor me: ze wilden me écht.

Tot maandagochtend was ik zeker van mijn team voor volgend seizoen. Sterker zelfs, de contracten lagen klaar. Die zouden hier in Toscane getekend worden. Maar nu gaat het hele project niet door. De reden dat het tussen Alonso en Euskaltel spaak liep ken ik niet echt. En eigenlijk interesseert dat me ook niet. De droom ligt aan scherven, en ik moet verder.

We zitten in de aanloop naar het wereldkampioenschap. Eén van de belangrijkste afspraken van het seizoen. Ik heb een schitterende Ronde van Frankrijk achter de rug en bewees vorige week nog in Wallonië dat ik in bloedvorm ben. Maar tegelijk is het ontzettend moeilijk om die onzekerheid over volgend jaar uit mijn hoofd te bannen.

Lees de volledige column van Bakelants in uw krant.

Lees ook: Alonso koopt wielerploeg Euskaltel uiteindelijk niet

Foto Photo News

MEER OVER Fernando Alonso

Meer sportnieuws