Kerk & Leven Europees kampioen digitaal printen

Als u een van de 290.000 abonnees van Kerk & Leven bent, dan is het u zeker niet ontgaan dat het parochieblad er sinds deze zomer anders uitziet. Frisser, en de eerste vier pagina's zijn in kleur. Met dank aan de grootste inkjetprinter die op de markt verkrijgbaar is.

Inzegening

De Antwerpse bisschop Johan Bonny komt die nieuwe digitale pers vandaag zegenen, in het bijzijn van onder meer minister-president Kris Peeters. "Wij zitten met 290.000 abonnees, 477 edities en vierduizend lokale medewerkers", vertelt Toon Osaer, directeur van uitgeverij Halewijn, waar Kerk & Leven gemaakt wordt. "Vooral die laatste twee cijfers maken ons uniek. In Europa heeft Kerk & Leven de grootste oplage die digitaal geprint wordt."

Om economisch rendabel te blijven als papieren krant, moest Kerk & Leven knopen doorhakken. "Een denkpiste was lokale edities fuseren. Het plan was om de grenzen van de fusiegemeenten te volgen. Maar we voelden direct veel weerstand bij de abonnees", vertelt Osaer. "Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar een technologische oplossing om al die lokale edities in stand te houden. Met deze digitale printer kunnen we nóg gepersonaliseerder werken."

KRISTIN MATTHYSSEN Foto Frederik Beyens

Nu in het nieuws