Ian (16) is de jongste Vlaamse student

De jongste van de hoop zal hij vandaag zijn, als hij bij het begin van het academiejaar de Universiteit Antwerpen binnenstapt. Ian Van der Wild, amper 16, schreef zich enkele weken geleden in voor de bachelor Informatica. “Ben ik echt de jongste student van Vlaanderen? Straf!”

dvansant

Wacht eens even, denkt u misschien. Twee weken geleden was er nogal wat te doen over Jessica Rosenblum, ook 16 en geslaagd voor het ingangsexamen geneeskunde.

Jammer voor Jessica, maar Ian is nog eens 106 dagen jonger dan haar. Opmerkelijk: ze zullen elkaar misschien wel eens in de universiteit tegen het lijf lopen, want ook Jessica heeft zich ingeschreven aan de Universiteit Antwerpen.

Voor Ian geldt hetzelfde als voor Jesssica: ze kregen al op erg vroege leeftijd de stempel ‘hoogbegaafd’. “Bij mij hebben ze als kleuter een intelligentietest afgelegd”, vertelt Ian. “Daaruit bleek dat ik eigenlijk al meteen naar het derde leerjaar mocht overstappen. Maar dat vonden mijn ouders toch wat snel. Ik heb daarom nog een derde kleuterklasje meegepikt. Daar heb ik leren lezen en schrijven. Daarna heb ik wel het eerste en tweede leerjaar overgeslagen. Mijn lagereschoolcarrière begon dus in het derde (lacht).”

WIM BRILLOUET Foto Wim Hendrix

Vastgoed

Jobs in de regio