Centrum De Wijk gooit de deuren open.

Op woensdag 25 september zet Centrum De Wijk van 14 tot 19 u de deuren wijd open. Iedereen kan dan zelf kennis komen maken met de verschillende organisaties die hier huizen. In meer dan 30 standen zal getoond worden welke projecten er in deze buurt tot ontwikkeling komen. De opendeurdag valt samen met de inhuldiging van het vernieuwde Willy Vandersteenplein.

Dat wordt dus ook wel wat feesten. Met de nodige hapjes en drankjes.

Het centrum is het kloppend hart van tal van projecten die het samenleven in de buurt aangenaam maken. Neem nu de weggeefkast op den Dam. Een buurtbewoonster heeft met behulp van buurtschatten een kast gemaakt waar buren hun afgedankte spulletjes kunnen plaatsen zodat ze nog een tweede leven kunnen leiden. Of de mini-tuintjes "A Verdura" waarbij buren op verloren plekken in de wijk in houten kratten moestuintjes aanleggen. In het centrum zelf zijn er mensen die naailessen, computerlessen of taallessen geven. Zonder daar iets voor in de plaats te krijgen.

Een aantal organisaties geven de bewoners ondersteuning als zij vorm geven aan hun eigen buurt: Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw met Buurtschatten en Samen op Straat, SAMIK, Woonbegeleiding en ook Kind & Gezin.

CDW, Willy Vandersteenplein 1, 2060 Antwerpen.

Wilfried Defillet

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio