PS: "Ontmoeting tussen De Keyser en Assad onbegrijpelijk"

De PS keurt de ontmoeting tussen PS-Europarlementslid Véronique De Keyser en de Syrische president Bashar al-Assad af. Dat zegt een partijwoordvoerder vrijdag. De reis is absoluut niet gedekt door de partij, laat de woordvoerder weten. "Bashar al-Assad ontmoeten en, daardoor, hem zelfs maar een minieme steun geven is compleet onbegrijpelijk", aldus de PS-woordvoerder.

tmas

Europees parlementslid Véronique De Keyser (PS) heeft de Syrische president ontmoet tijdens een reis naar Libanon en Syrië, zo vertelt ze. Ze was afgereisd om de humanitaire situatie ter plaatse te onderzoeken. "Ik heb erg geaarzeld toen me werd voorgesteld om president al-Assad te ontmoeten. Het is een persoonlijke en politiek erg zware verantwoordelijkheid", erkent ze. "Maar als men naar Syrië reist, gaat men of naar de rebellen of naar de regering."

Het Europees parlementslid had een lange ontmoeting met de Syrische minister van Sociale Zaken en vervolgens met president Bachar Al-Assad. De Keyser kaartte ook verscheidene humanitaire problemen aan, maar kreeg slechts gedeeltelijke antwoorden. Assad zei onder meer erg tevreden te zijn over het akkoord tussen Rusland en de VS over de chemische wapens, en te werken aan een politieke oplossing voor het conflict.

Belga Archieffoto EPA

Nu in het nieuws