Handboormachine kaapt veel lof en geldprijs weg

Print

Handboormachine kaapt veel lof en geldprijs weg

Essen -

De elfde Heidelandprijs van Rotary Heideland werd gewonnen door twee leerlingen van het zesde jaar werktuigmachines van Don Bosco Mariaberg.

In gastschool Don Bosco Mariaberg nomineerde een professionele jury de werken van leerlingen uit vijf scholen.
Zij moesten hun eindwerken voorstellen aan het grote publiek.

De handboormachines van Bjorn Van Dorst (18) en Freek Kalkman (18) kwamen als winnaars uit de bus. De jury vond het een knap werkstuk dat uitstekend werd afgewerkt. Het voldeed aan hun eisen. De twee jongens winnen daarom 375 euro, een bedrag dat ze wel moeten delen.

“Een heel schooljaar hebben we aan dit project gewerkt”, zegt Freek Kalkman. “Er zitten dan ook heel wat uren arbeid in. De boormachine werd gemaakt op een computergestuurde freesmachine.
De handboormachine kwam tot stand door draai- en freeswerk en is conventioneel.”

“De handboormachine in productie brengen zou onbetaalbaar zijn”, zegt Bjorn Van Dorst. “Ze is volledig op maat gemaakt. Dankzij de steun van vijf leerkrachten kwamen we tot het winnende resultaat. We zijn Danny Uytewilligen, die theorie gaf, Hans De Beuckelaer van de praktijklessen, John Antonnissen (CNC), Ron Bergmans (Alphacam), en mijnheer Verschueren van technisch tekenen dan ook heel erg dankbaar.”

De publieksprijs ging naar Pieter Maerten van het College van het Eucharistisch Hart voor zijn presentatie van het antikytera mechanisme.

MaT
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio