Hopelijk naakte ontslagen vermijden

Print
Boom - Wie een inhoudelijk debat over de budgetwijziging tussen meerderheid en minderheid op de raad wou horen kwam bedrogen uit. Er werd vooral over de in het verleden genomen beslissing rond de bouw van 'Brandpunt' gedebatteerd, het vroegere ziekenhuis Van Enschodt.
Op het moment dat het inhoudelijk debat moest aangezwengeld worden verschoof de kern van het debat zich naar de in het verleden genomen beslissing om het vroegere ziekenhuis om te vormen tot een gebouw met sociale dienstverlening 'Brandpunt'. Het kwam tot een vinnig debat tussen voormalig burgemeester Patrick Marnef (Boom één) en huidig burgemeester Jeroen Baert (N-VA). Deze laatste verduidelijkte dat het gebouw boven de financiële stand van de gemeente was gebouwd en de Bomenaar nog dertig jaar zal achtervolgen. "Ik hoop dat we dit kunnen blijven betalen en dat we niet moeten overgaan tot effectieve ontslagen bij het personeel"'. Marnef sprak dit formeel tegen.
"De 'Brandpunt'-lening weegt pas vanaf 2017 op de begroting. Daartegen vallen andere belangrijke leningen weg. U maakt de Bomenaar alleen maar bang". Jan BOEY
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio