Kobe Verdonck uit Weelde speelt hoofdrol in Eftelingmusical

Kobe Verdonck uit Weelde speelt hoofdrol in Eftelingmusical

Kobe Verdonck uit Weelde speelt hoofdrol in Eftelingmusical

Print
Ravels - In het Efteling Theater in Kaatsheuvel (Nederland) gaat zaterdag de musical Klaas Vaak in première. Twee van de hoofdrollen worden vertolkt door Kobe Verdonck (11) uit Weelde en Margaux Jacobs (9) uit Mechelen. Zij spelen Hans en Grietje. In totaal spelen maar liefst 607 kinderen mee in de musical.
Kobe Verdonck is met de Eftelingmusical niet aan zijn proefstuk toe. Hij speelde onder andere mee in de musicals Oliver, Domino en Ben X. "Maar dit is mijn eerste musical in Nederland, dus dat is wel spannend", vindt Kobe. "De rol van Hans vind ik heel leuk omdat ik voor het eerst veel tekst heb. Maar acteren is eigenlijk altijd leuk. Als ik mag kiezen, wil ik later acteur worden en op televisie komen."

Voor de negenjarige Margaux Jacobs is de première zaterdag nog spannender. "Want dit is de eerste keer dat ik in een echte musical meespeel", glundert de jongedame. "Ik heb wel al drie jaar elke zomer een musicalstage van een week gevolgd bij Studio 100. Superleuk is dat! Zo zijn de mensen van de Eftelingmusical ook bij mij terecht gekomen."

Voor de première zaterdag komen Margaux’ mama, papa, zus en beste vriendin mee. "Ik heb er heel veel zin in, maar ben al wel wat zenuwachtig." De musical Klaas Vaak gaat over de zandtovenaar die alle kinderen mooie dromen bezorgd. Maar op een dag krijgen Hans, Grietje, Roodkapje en de andere sprookjesbosbewoners plots gekke dromen. En Klaas Vaak gaat uitzoeken hoe dat komt.

Tickets voor de musical zijn te koop vanaf 13,50 euro. De musical loopt vanaf september tot maart. Reserveren kan via de website van de Efteling.

http://klaasvaak.efteling.com/

Kathleen VAN BEURDEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio