Bewoners hekelen renovatie

Bewoners hekelen renovatie

Bewoners hekelen renovatie

Print
Sint-Katelijne-Waver - Bewoners van de wijk Hogevelden zijn niet opgezet met de renovatiewerken die tot nu toe geleverd zijn. Duffelse Volkswoningen en het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver zijn ter plekke gegaan. "We hebben de aannemers op de vingers getikt."
Het was het Vlaams Belang dat op de gemeenteraad met een fotomontage de moeizame renovatiewerken bij de Duffelse Volkswoningen in de Hogevelden aankaartte. Johan Cools gaf een relaas van de vele mankementen die Vlaams Belang vaststelde bij het bezoek van de deels gerenoveerde sociale woningen in de wijk Hogevelden.

Navraag bij de bewoners bevestigt dat de onrust in de wijk heel groot is. “De werken lopen veel vertraging op en het lijkt wel of er niet meer op een fout meer of minder gekeken wordt”, klinkt het. De bewoners sommen een hele waslijst problemen op. “Na een dag bezetten worden de nieuwe keukentoestellen al geplaatst zodat er op diverse plekken snel schimmel in de kasten staat. De firma die voor nieuwe trapleuningen moest zorgen, komt met de verkeerde leuningen zodat er tijdelijke noodleuningen moeten aangebracht worden. Sommige onder ons zijn slecht te been, wij durven de trap niet op. Er is ook isolatie die uit het plafond valt, of muren die worden geschilderd als ze nog niet opgevoegd zijn. We hebben een hele waslijst."

Burgemeester Kristof Sels (N-Va) neemt de klachten van Vlaams Belang serieus en is intussen samen met de Duffelse Volkswoningen ter plaatse geweest om de situatie te controleren. “De Duffelse Volkswoningen deelt onze visie en mening dat alles goed opgeleverd moet zijn en heeft de aannemers op de vingers getikt, want er zijn inderdaad een aantal dingen fout gelopen. Maar de meeste problemen zijn inmiddels opgelost of worden op zeer korte termijn weer hersteld. De bewoners moeten dus geen schrik hebben dat we ze in de kou laten staan. Zij moeten tevreden zijn van hun woning. Als er nog mensen met klachten zijn, roep ik ze op om dit zo snel mogelijk te melden, zodat we meteen kunnen reageren", zegt burgemeester Sels.

BACE
Foto MA
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio