UEFA straft zes clubs na overtreden van financiële fair play-regels

De Europese voetbalbond UEFA heeft zes clubs uit de Europese competities tijdelijk geen prijzengeld gegeven wegens het overtreden van de financiële fair play-regels. Dat meldde de UEFA vrijdag.

tmas

Het gaat om de clubs Metalurg Donetsk (Oek), Trabzonspor (Tur), Hajduk Split (Kro), Skonto FC (Let), Zrinjski (BHe) en Astra (Roe). De clubs zouden achterstallige betalingen aan andere clubs, werknemers of belastingen niet betaald hebben. Zolang die niet betaald zijn, keert de UEFA geen prijzengeld uit aan de zes wanbetalers.

"Deze voorzorgsmaatregel blijft van kracht tot alle schulden volledig zijn ingelost of totdat een definitieve beslissing wordt genomen door het financiële controlesysteem van de UEFA", verduidelijkte de Europese bond in een communiqué.

Vorig jaar werd in september op gelijkaardige manier het prijzengeld van 23 clubs tijdelijk ingehouden. Hoewel de meeste clubs toen hun zaken in orde brachten, werden toch enkele clubs bestraft. Het bekendste voorbeeld daarvan is Malaga, dat dit jaar niet mag deelnemen aan de Europa League.

Belga Foto EPA: het Turkse Trabzonspor is de bekendste van de zes gestrafte clubs.

MEER OVER Uefa

Meer sportnieuws