1 / 2

Hans Van Eygen (45) opent fietsenmakerij in Boechout

Fietsenmaker Hans Van Eygen uit Boechout heeft sinds 1,5 jaar een succesvolle fietsenmakerij in Lint. Met zijn nieuwe winkel 'Fietsenmakerij Hans 2' hoopt hij zijn succesnummer in Boechout te kunnen herhalen. Van Eygen opende deze week in de Lange Kroonstraat de deuren.

Patrick Vandyck

Volgens Van Eygen, die in 2012 nog uitgeroepen werd tot meest charmante fietsenhersteller van Lint, is zijn concept heel eenvoudig. "Ik herstel fietsen, kleine 4-takt motoren, grasmachines en bosmaaiers. Alles wat ik repareer, haal ik ook gratis op en lever ik kosteloos thuis terug af." Bij Van Eygen kunnen de mensen terecht met alle merken. "Dat betekent dat ik heel veel moet opzoeken op de computer. Maar dat geeft niet. Bij mij is de klant koning." Het winkeltje oogt redelijk klein. "Deze ruimte is groot genoeg. Vroeger was in dit gebouw een nachtwinkel. Het is belangrijk dat de kosten zo laag mogelijk worden gehouden. Ik ga voor 'low budget'."

Zonder enige vorm van publiciteit staat de winkel al behoorlijk vol met fietsen. "Dat is het bewijs dat mijn aanpak werkt," stelt hij. Het feit dat hij precies Boechout heeft gekozen als tweede winkel is niet toevallig.

"Boechout werd onlangs uitgeroepen tot de fietsgemeente van Vlaanderen," weet hij. "Een betere plaats om te beginnen met een nieuwe fietsenmakerij is dan ook niet denkbaar."

Info: Opening winkel donderdag 19 september - openingsuren dinsdag tot vrijdag van 10.00u tot 18.00u, zaterdag van 14.00u tot 17.00u, zondag en maandag gesloten - tel nr: 0479/54.33.20

Patrick Vandyck

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio